Brinkheurne viert groots en zonnig volksfeest met koningin Gea Hijink

Door: Jan Heynen

De kleinste buurtschap vierde weer een groots volksfeest. De 88ste editie van Volksfeest Brinkheurne kan in de boeken als bijzonder geslaagd. Jong en oud vermaakten zich opperbest in de feestweide van de familie ten Damme.

Brinkheurne – Het feest begon vrijdagmiddag met een rondgang om de voormalige school. Tijdens de opening door voorzitter Wilma Schurink-Ros werd ook de ‘feestkanjer’ bekend gemaakt. Die eer viel te beurt aan Jan Wassink vanwege zijn inzet voor het Brinkheurnse volksfeest.

Daarna begon de kaartwedstrijd, die gewonnen werd door Johan Colstee. Onderwijl vermaakte de jongste jeugd zich met de kinderspelen. Om vier uur was het tijd voor hét jaarlijkse hoogtepunt van het feest: het koningsschieten. Gea Hijink had het vizier op scherp staan en knalde met het 179ste schot de vogel van de pin. Zij mag zich koningin van de Brinkheurne noemen met aan haar zijde Bert Roerdinkholder als ‘prins’. Het avondfeest werd ingevuld door Duo Vrijaf waarna een heuse Gangster Party losbarstte op muziek van Hans Roerdink.

Beachvolleybal
Zaterdagmorgen nam heel Brinkheurne deel aan de optocht. De sfeervolle stop bij de familie Sloetjes (Stemerdinkweg) kreeg een sportieve invulling met beachvolleybal en een heuse ‘rutschbahn’. Ook burgemeester Joris Bengevoord was present; hij had lovende woorden voor de wijze waarop het feest wordt beleefd in Brinkheurne. Het middagprogramma werd voortgezet met volksspelen en een attractiespel. Het feest eindigde met een geweldig koningsbal op de tonen van Cabrio. De ‘koninklijke’ serenade van Concordia maakte het volksfeest compleet.

Winnaars
Sjoelen: Ilona Winkelhorst. Mooist verklede gangster: Patricia Schreurs. Raadspel koningsschieten: Wendy Schilderink. Winnaar kinderwagens: Girlpower (Romee, Lotte, Silke en Ashley). Jeugdemmer: Nozems. Zinken Emmer: Brinkheurnse Nieuwe met #Beetoo. Mooist verkleed: Isa en Senne Colenbrander.
Vogelschieten 50-: Dennis Raterink (Dr. Koch beker), 50+: Hennie Wassink, dames: Anke Ros, niet-intekenaars Jeroen te Brummelstroete.
Sjoelen: Daniëlle Vreman, Maarten Koning en Henrike ten Dolle. Slingerspel: Suzan Nijhout, Dinand Vreman en Martijn Gerrits. Pingpong: Suzan Nijhout, Snoep sorteren: Marika Jannink en Martijn. Kaartschieten: Hans Ros. Spijkerspel: Bianca te Beest, Sander te Brummelstroete. HB-spel: Suzan Nijhout. Fladderschieten: Bertus Wiggers. Raadsel: Wim Kruisselbrink. Jeugdkoning: Tygo Stemerdink.

Bezoek ook ons Snuutjesboek:

Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Shares
Share This