Ze hebben er twee jaar op moeten wachten, maar op vrijdag 19 en zaterdag 20 augustus mogen de Brinkheurnaren eindelijk weer losgaan op hun alom geroemde volksfeest. De feestcommissie heeft voor alle leeftijdsgroepen weer wat leuks in petto. Het programma biedt de vertrouwde ingrediënten, zij het met hier en daar een aanpassing.

Als vanouds begint het feest op vrijdagmiddag om 13.30 uur met een rondgang om de voormalige school. Dat gebeurt op de tonen van muziekvereniging Concordia, die beide dagen paraat staat. Na de opening door voorzitter Wilma Schurink-Ros begint de traditionele kaartwedstrijd. Ook zijn er dan kinderspelen en aansluitend het vogelknuppelen voor de jeugd. Verder draait er een zweefmolen en wordt er gesjoeld. Roelof Kuipers is deze middag present met zijn mooie ijscokar. Stipt om 16.15 uur begint het koningsschieten en wordt bekend wie de opvolg(st)er wordt van Bertie Huiskamp, die Brinkheurne drie jaar lang mocht regeren.

Geen pauze
Nieuw (proef)element is dat de pauze op vrijdag is afgeschaft. Handiger voor de wat verder weg wonende intekenaars en leuker voor een ruim eerbetoon aan de nieuwe koning(in). De middagactiviteiten sluiten dus naadloos aan op het avondprogramma, dat in het teken staat van een Jaren ’80 Party. De mooist verklede persoon of groep wordt beloond met een leuke prijs. Hans Roerdink zorgt voor bijpassende dansmuziek uit ‘the eighties’ en speelt later op de avond uiteraard ook de nieuwste tophits.

Optocht
Zaterdagmorgen beginnen de festiviteiten met de traditionele optocht, deze keer door het noordoostelijk deel van de buurtschap. De tocht gaat via De Slingeweg, Kottenseweg, Laan van Napoleon en Bataafseweg naar pauzeplaats Ten Pas (De Könning). De bonte stoet keert terug via de Horstweg, Stemerdinkweg, Kottenseweg naar de feesttent bij de familie Ten Damme aan De Slingeweg. Na de broodmaaltijd, die voor het eerst in buffetvorm wordt aangeboden, volgt de prijsuitreiking van de optocht. De mooiste wagen wordt door de jury beloond met de Zinken Emmer. Speciaal voor de origineelste jeugdgroep is er een Jeugdemmer te winnen.

De middaguren worden gevuld met de volksspelen en vogelschieten om o.a. de Dr. Koch-beker. Na de pauze gaat het feest vanaf 21.00 uur door met het koningsbal op muziek van de band Millennium.