Brinkheurne vierde afgelopen weekeinde een spetterend volksfeest. Zowel letterlijk als figuurlijk want naast enkele regenbuien was er ook nattigheid in de vorm van een waterbassin. Zelfs de Zevensprong zorgde voor de nodige waterpret.

Het feest begon vrijdagmiddag traditioneel met een rondje om de voormalige school op de tonen van Concordia uit Kotten, waarna voorzitter Wilma Schurink het feest opende. Zij richtte de schijnwerper op de schietsalon van Bertus en Hennie ten Veen, die al vijftig jaar voor vertier zorgt op het volksfeest. Behalve een fraaie boog voor de salon kreeg het echtpaar ook een ingelijste fotocollectie. De benoeming tot Feestkanjer van Brinkheurne viel dit jaar ten deel aan Annelies Vreeman. Zij zet zich al jarenlang met hart en ziel in voor de Brinkheurnse ouderenactiviteiten en verwelkomt tevens nieuwe Brinkheurnaren met een bloemetje en een infogids.

Na de gebruikelijke kaartwedstrijd en de kinderspelen werd het vizier gericht op het koningsschieten, waaraan vijftien schutters deelnamen. Na 68 schoten was het Anke Ros die de vogel van de pin knalde. Samen met echtgenoot Hans, die 23 jaar geleden al eens koning werd, nam ze het koningschap en de versierselen over van Gerrie en Jan Heijnen.

Het avondprogramma werd ingevuld met goochelkunsten door Tom Krooshof, waarna organist Hans Roerdink de stemming er moeiteloos in kreeg. Minder leuk was dat op het allerlaatste moment de snackwagen had afgezegd. Gelukkig bood een Kottense vriendengroep spontaan hulp en kon er tot vreugde van alles en iedereen toch nog beide dagen gebarbecued worden.

Optocht
Zaterdagochtend stond heel de Brinkheurne weer paraat voor de bonte optocht, die een sfeervolle stop beleefde bij Hendrik en Marjolein van Prooije. Burgemeester Joris Bengevoord en wethouder Gosse Visser waren ook present in de optocht. Bengevoord mocht het lintje doorknippen van de nieuwe Stap Op-wagen, die meteen al een succes bleek.
Eenmaal terug bij de feesttent in de Wiebersweide bij de familie ten Damme volgde de prijsuitreiking. De Zinken Emmer voor de mooiste wagen ging dit jaar naar de groep van Henk Roerdinkholder. De regenachtige middag werd na het broodjesbuffet verder ingevuld met volksspelen en vermaak in het waterbassin.

Met een drukbezocht koningsbal en grandioze feestmuziek van Rockaholics kwam er een bruisend slot aan het Brinkheurnse feest.

Winnaars volksspelen
Koningin: Anke Ros – 68 schoten
Jeugdkoning: Noud te Brummelstroete
Ballonnenspel: Huub Wolterink en Hans Nijenhuis
Bierschuifspel: Dorien te Lintum
Fladderschieten: Mike Bollen
Sjoelen vrijdag: Joke Schreurs
Sjoelen zaterdag: Gerrie Heijnen
Kinderen: Tijn van der Zwet
Bierschuifspel: Dorien Schutte
Kaartschieten: Michiel Beskers en Joop Nijenhuis
Winnaars kaarten: Gert Hoijtink
Sensatiespel – tampon poepen: Sven van der Zwet, jeugd Jesse te Brummelstroete
Raadspel spekjes: Patricia Schreurs
Darten: Janiek Raterink, Onder 15: Rens te Brummelstroete
Olifantenspel: Nardy Bollen, kinderen Noud te Brummelstroete
Raad het geluid: Ernst Jan Kuijt
Vogelschieten Dr. Kochbeker: Theo ten Dolle
Winnaar 50-: Michiel Beskers
Winnaar 50+: Theo ten Dolle
Winnaar dames: Anke Ros
Winnaar niet-intekenaars: Ronald Luikenhuis