De Brinkheurnaren zetten in het derde weekend van augustus massaal de feestmuts op. Het gevarieerde feestprogramma biedt jong en oud weer enkele gezellige dagen. Dat gebeurt als vanouds in en om de tent op de feestweide van de familie ten Damme.

De festiviteiten beginnen op vrijdag 18 augustus om 13.30 uur traditioneel met een rondgang om de voormalige school, waarna de kaartwedstrijd begint en de jeugd zich vermaakt met de kinderspelen. Tevens kan er gesjoeld worden en is er voor de kinderen een springkussen. Roelof Kuipers zorgt met zijn ijscokar voor heerlijke verkoeling. 

Vervolgens is het om 16.15 uur tijd voor het koningsschieten. Dan zal in de loop van de middag bekend worden wie de opvolg(st)er wordt van koningin Gerrie Heijnen. Speciaal voor de jeugd is er vogelknuppelen.
Het naadloos aansluitende avondprogramma wordt ingevuld door Tom Krooshof, die zijn onnavolgbare goochelkunsten zal demonstreren, waarna multi-instrumentalist Hans Roerdink de beentjes ongetwijfeld van de vloer krijgt.

Zaterdagmorgen om 9.00 uur vertrekt de optocht voor een rondgang door de buurtschap. Op muziek van Concordia Kotten – beide dagen paraat – gaat het via de Meester Brouwerlaan, Hutterweg, Deunkmolenweg, Bothoekweg en Sieverdinkweg naar de pauzeplaats van de familie Van Prooije. Na de koffiestop keert men via de Sieverdinkweg, Burloseweg en De Slingeweg terug naar de feesttent. Hier volgt na de broodmaaltijd de prijsuitreiking voor de mooiste wagen- en fietscreaties. Vervolgens is er volop vertier met de volksspelen en schietwedstrijden. 

Het Brinkheurns volksfeest wordt zaterdagavond besloten met het Koningsbal op de swingende tonen van de zesmansformatie Rockaholics.  

Foto: Rockaholics