De organisatie van het Volksfeest Brinkheurne ondergaat een ingrijpende wijziging. Het bestuur heeft besloten met ingang van heden alles in eigen beheer te nemen. Dit nadat Bertie Reuselink begin dit jaar te kennen heeft gegeven aan het bestuur na 40 jaar te willen stoppen als buffethouder van het Brinkheurns volksfeest. Hij werd tijdens de jaarvergadering bedankt met een attentie voor zijn jarenlange inzet voor het feest.

Na diverse opties in beraad te hebben genomen is Johan Stemerdink bereid gevonden de leiding op zich te nemen bij de organisatie van het horecafaciliteiten. Hendrik Jan Mensink, eigenaar van de vakantieparken De Twee Bruggen en Vreehorst, heeft aangeboden om de vergunning te regelen voor het feest. Verder blijft hij volledig buiten beeld. Daarnaast heeft Ilona Beskers (beheerder van gebouw Wilhelmina in Kotten) toegezegd om beide dagen het buffet te beheren.
Inmiddels staan er diverse contacten uit bij clubs en verenigingen om horecamedewerkers te werven. Dit gebeurt op de manier zoals dat ook bij o.a. de Zwarte Cross geregeld is. Te weten 5 euro per uur per persoon voor zijn/haar vereniging of club of keet.

Opgelucht
‘’De aanvankelijk bedoeling om een horecawerkgroep in het leven te roepen, komt hiermee te vervallen. In de nieuwe opzet is het voor ons als bestuur prima te doen om dit zelf te regelen en waar nodig hulp te vragen’’, aldus Wilma Schurink-Ros, voorzitter van Volksfeest Brinkheurne. Ook laat ze namens het bestuur weten blij en opgelucht te zijn dat het feest doorgang kan vinden. ‘’We zijn Johan Stemerdink, Hendrik-Jan Mensink, Ilona Beskers en alle anderen die hebben meegedacht en geholpen zeer erkentelijk voor hun bereidheid zich in te zetten voor ons feest.’’

Wilma laat verder weten dat de benodigde stoelen en tafels net als voorheen geleend kunnen worden van Reuselink. ‘’Het is echter niet meer mogelijk om oude consumptiemunten te gebruiken in de feesttent; deze kunnen verzilverd of gebruikt worden bij recreatiepark Het Winkel. Wij laten nu voor ons feest een nieuwe consumptiemunt produceren.’’

De verdere invulling van de feestdagen zijn zo goed als geregeld. De familie ten Veen is wederom aanwezig met de schietsalon. Ook Vishandel Deunk is weer van de partij. Van de beoogde snackcounter verwacht het bestuur een dezer dagen een toezegging. Bovendien is de muziek op alle fronten geregeld. Beide dagen staat muziekvereniging Concordia paraat, Hans Roerdink zorgt vrijdagavond voor vermaak terwijl zaterdag de feestband Satisfexy voor vermaak zorgt.

Jeugd- en feestcommissie samengevoegd
Tijdens de jaarvergadering is besloten om de jeugdcommissie en de feestcommissie samen te voegen. Dit zal naar verwachting handiger en efficiënter gaan werken. Als nieuwe commissieleden zijn toegetreden: Jan en Jenny Nijenhuis, Demi Woertman en Emiel Schurink, Wouter Höfkes en Tom Prinsen, Lucas Nijenhuis en Ilse ten Hagen. Uittredend waren: Frank Huiskamp en Marieke Legters, Maarten Schurink en Manon Oonk, Hennie ten Damme, Ingrid Nijenhuis, Joke Schreurs en Karin Sligman.

Het bestuur is, ter opvolging van Sylvia en Tonnie Raterink, nog dringend op zoek naar een secretaris. Wilma Schurink: ‘’Iedereen wil dolgraag dat onze Brinkheurns feest blijft bestaan. Maar we kunnen de 100 jaar uitsluitend halen als er ook intekenaars zijn die het willen organiseren. Kijk eens mee over de schouders van de bestuursleden als je interesse hebt. Kandidaten zijn van harte welkom!’’
Meer info bij Wilma Schurink (06 30590755) of Sylvia Raterink (06 20883072).