Dahlia’s, ballonnen, vlaggen en slingers; de Brinkheurnse fietstoer had bij vlagen het uiterlijk vertoon van een feestelijke optocht. Zaterdagmorgen klommen zo’n 160 Brinkheurnaren – onder ook wie veel nieuwe inwoners – op hun tweewieler voor een 30 kilometer lange tocht door de fraaie natuur van Brinkheurne, Woold en de Haart.
 
Menig onbekend pad of weggetje was opgenomen in deze schitterende route. Op talrijke bankjes, bermen en beekoevers werd uitgerust voor een hongerige of dorstige aanval op de zak vol proviand die de fietsers meekregen. Menigeen had de collectie voedingswaar uitgebreid met culinaire hoogstandjes en alcoholische versnaperingen (we zagen zelfs een mobiele biertap). En zo werd het, inclusief de gezellige nazit bij de familie Ten Damme, toch nog een heus fietsfeest.
 
Uiteraard hopen we volgend jaar weer een normaal volksfeest te kunnen vieren, maar dit was een zeer geslaagd alternatief. Al was het alleen maar voor de vele nieuwe inwoners om eindelijk eens kennis te maken met hun plaatsgenoten. Daarom een groot compliment aan het volksfeestbestuur voor deze – in alle opzichten – prachtige dag!