De ouderenmiddag die donderdag 20 april gehouden werd in de kantine van de Winterswijkse IJsvereniging, stond deze keer in het teken van de historie van Vereniging Volksfeest Brinkheurne.

In woord en beeld schetste Jan Heijnen, pr-man van VVB, de beginjaren van ons jaarlijkse feest. Jan heeft – vooral dankzij verzamelaar Gerrit Wiggers – een indrukwekkende serie foto’s, krantenberichten en documenten (15.000 stuks) omtrent het Brinkheurnse volksfeest in bezit. Regelmatig plaatst Jan uit deze collectie afbeeldingen op de facebookpagina Brinkheurnsfeest. Een kijkje waard!
Ook ging hij in op de betekenis van het feest voor de buurtschap, op die unieke locatie in de Wiebersweide. Aan de hand van oude foto’s, wetenswaardigheden en anekdotes diepten de pakweg 25 ouderen herinneringen uit die lang vervlogen feestjaren. Ook mappen vol krantenartikelen werden doorgebladerd en zelfs een kasboekje uit de jaren dertig – met halve centen! – ontbrak niet. De ouderen beleefden onder het genot van een hapje en een drankje een alleszins ‘feestelijke’ middag.
De volgende ouderenmiddag is op 20 juli 2023. Het plan is om met de JanPlezier een tocht te maken.
Aanvang 14 uur , start bij Lammers aan de Meester Brouwerlaan.