Pomppleintje: hét trefpunt van Brinkheurne

 
Het is alweer 15 jaar geleden dat de schoolpomp opnieuw een prominente plek kreeg op het pleintje bij het Meistershoes en de voormalige lagere school. De pomp en het infobord werden geopend door de jongste (Renée Heijnen en Bram Stemerdink) en oudste ingezetenen die volksfeest van meet af aan hebben meegemaakt (Henk Stemerdink en Johan Nijenhuis). Dat gebeurde in het bijzijn van burgemeester Thijs van Beem.
 
De pomp is een replica van de originele exemplaar, dat in 1930 moest worden afgebroken om ruimte te maken voor nieuwbouw van de school. De pomp is herbouwd ter herinnering aan 75 jaar Volksfeest in Brinkheurne.
Vele wandelaars en fietsers strijken er neer om even uit te rusten en te genieten van de fraaie omgeving, terwijl ze zich laven aan een slokje verfrissend Brinkheurns pompwater. De dames van de feestcommissie maken het plein elk jaar medio augustus weer spic en span, daarnaast zorgt Brinkheurns Belang voor het onderhoud en de jaarlijkse kerstboom. Prima geregeld.

Geschiedenis
Een prachtig minipleintje dus, waar toeristen de boeiende geschiedenis van het Brinkheurns onderwijs – dat begon in 1825 en eindigde in 1977 – na kunnen lezen op het prominente infobord.
Maar ook ingezetenen maken dankbaar gebruiken van het pleintje (ingelegd mét Brinkheurns logo) tijdens ‘spontane samenkomsten’ of gewoon om bij de postbus een praatje te maken. En zo is ons ‘pomppleintje’ uitgegroeid tot hét trefpunt van Brinkheurne.
 
 
Jan Heijnen
Brinkheurns Volksfeest 2021

Brinkheurns Volksfeest 2021

Hallo commissieleden en intekenaren,  Op 20 april heeft het bestuur online vergaderd met de gemeenten en andere buurtschappen met betrekking tot het volksfeest. Het ging er o.a. over of het wel of niet mogelijk zou zijn en hoe er wel of niet een volksfeest gehouden...

Geniet weer van heerlijk vers-getapt water

Geniet weer van heerlijk vers-getapt water

Het is weer moge­lijk om van heerlijk vers-getapt water te genie­ten op de pick­nick­tafel die er, na een flinke opknap­beurt, weer als nieuw uit­ziet. De pomp is weer aange­sloten.  

Beste intekenaars van de Brinkheurne

Beste intekenaars van de Brinkheurne

2020 wat een jaar, een jaar waar we nog lang over zullen praten en die we liever zo snel mogelijk willen vergeten. Om te beginnen sta ik even stil bij alle personen die het afgelopen jaar zijn overleden en wens de nabestaanden veel sterkte en kracht, en voor de zieken...

Bezoek ook ons Snuutjesboek:

Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Shares
Share This