Pomppleintje: hét trefpunt van Brinkheurne

 
Het is alweer 15 jaar geleden dat de schoolpomp opnieuw een prominente plek kreeg op het pleintje bij het Meistershoes en de voormalige lagere school. De pomp en het infobord werden geopend door de jongste (Renée Heijnen en Bram Stemerdink) en oudste ingezetenen die volksfeest van meet af aan hebben meegemaakt (Henk Stemerdink en Johan Nijenhuis). Dat gebeurde in het bijzijn van burgemeester Thijs van Beem.
 
De pomp is een replica van de originele exemplaar, dat in 1930 moest worden afgebroken om ruimte te maken voor nieuwbouw van de school. De pomp is herbouwd ter herinnering aan 75 jaar Volksfeest in Brinkheurne.
Vele wandelaars en fietsers strijken er neer om even uit te rusten en te genieten van de fraaie omgeving, terwijl ze zich laven aan een slokje verfrissend Brinkheurns pompwater. De dames van de feestcommissie maken het plein elk jaar medio augustus weer spic en span, daarnaast zorgt Brinkheurns Belang voor het onderhoud en de jaarlijkse kerstboom. Prima geregeld.

Geschiedenis
Een prachtig minipleintje dus, waar toeristen de boeiende geschiedenis van het Brinkheurns onderwijs – dat begon in 1825 en eindigde in 1977 – na kunnen lezen op het prominente infobord.
Maar ook ingezetenen maken dankbaar gebruiken van het pleintje (ingelegd mét Brinkheurns logo) tijdens ‘spontane samenkomsten’ of gewoon om bij de postbus een praatje te maken. En zo is ons ‘pomppleintje’ uitgegroeid tot hét trefpunt van Brinkheurne.
 
 
Jan Heijnen
Het kaartseizoen gaat weer van start!

Het kaartseizoen gaat weer van start!

Het kaartseizoen gaat weer van start! Eindelijk kan er weer gekaart worden in de Brinkheurne. De eerste avond van het seizoen is op maandag 11 oktober in Zalencentrum Reuselink, aanvang om 20.00 uur. Omdat Reuselink onder de horeca valt is controle voor toegang...

Bijeenkomst Bezorgde Buren

Bijeenkomst Bezorgde Buren

De kern­roep Bezorg­de Buren Cam­ping Het Winkel orga­ni­seert op 3 okto­ber 2021 van 19.00 uur tot 20.00 uur bij De Zonne­bloem (de Slinge­weg 14) een bij­een­komst voor alle be­woners uit de Brink­heurne die be­zorgd zijn over de uit­breidings­plannen van Camping...

W. te Voortwis namens BB op RTV Slingeland

W. te Voortwis namens BB op RTV Slingeland

Willem te Voortwis namens Brinkheurns Belang en de Bezorgde Buren op RTV SlingelandHelp ons de gemeente Winterswijk duidelijk maken dat dit niet kan! KLIK HIER voor meer info over de uitbreiding van Camping het Winkel en waarom wij tegen zijn...

Shares
Share This