Brinkheurne vierde zondagmiddag 23 april een bijzonder geslaagd Voorjaarsfeest in kerstsfeer. Het park van Hotel de Lindeboom was helemaal in kerstsfeer opgetuigd en ook de activiteiten hadden veelal een link met kerst. De bezoekers werden  onder een heerlijk voorjaarszonnetje ontvangen met glühwein en een appelflap. Het duo Christien & Lilian omlijstte het geheel met prachtige kerstliedjes.
De feestgangers vermaakten zich verder met boogschieten onder begeleiding van Sharewood en een heuse kerstmuziekbingo. De kinderen mochten kerstbomen versieren en hadden pret op het springkussen.
Koningin Gerrie Heijnen gaf – zoals dat gebruikelijk is bij ons vorstenhuis – een heuse kersttoespraak. Een optimistische toespraak, waarin ze strooide met complimenten voor de Brinkheurnse ingezetenen. De koningin had nog een verrassing in petto; zij benoemde Hendrik van Prooije tot Kerstkanjer van de Brinkheurne. Dit vanwege zijn landelijke promotie voor de revolutionaire ‘Brinkheurnse’ ijsbaan en zijn inzet voor o.a. het landgoed Sieverdink waarvoor hij de Duurzaamheidsprijs ontving van de gemeente Winterswijk.
Het bleef nog lang gezellig in het park (en later in de kelder) van De Lindeboom.
Pluim op de hoed van Bart & Renate, Alfred & Marjon, Jurgen & Milou, die namens Vereniging Volksfeest Brinkheurne tekenden voor de perfecte organisatie!
(Jan Heijnen)