De buurtschap Brinkheurne vierde vrijdag en zaterdag een zonovergoten volksfeest. Bij de opening van de festiviteiten had voorzitter Wilma Schurink-Ros een grote verrassing in petto voor de 100-jarige muziekvereniging Concordia. Namens de Brinkheurnse gemeenschap overhandigde ze een cheque van 500 euro aan Concordia-voorzitter Agnes Hengeveld. Verder was een fraaie feestboog gemaakt bij de ingang en ook het muziekpodium was feestelijk aangekleed.

Brinkheurne – Na de traditionele kaartwedstrijd, die werd gewonnen door de 12-jarige Romee te Selle, was het tijd voor het vogelknuppelen voor de jeugd. En ook dit onderdeel wist Romee te winnen. Na enige aarzelingen werden negen deelnemers bereid gevonden om deel te nemen aan het koningsschieten. Bertie Huiskamp wist met het 115e schot de vogel naar beneden te knallen, zodat hij samen met echtgenote Erna een jaar lang de Brinkheurne mag regeren.

Het avondprogramma werd ingevuld door eigen talent. Het publiek kreeg vijf hoogstaande acts voorgeschoteld, waaruit geconcludeerd kan worden dat het wel snor zit met het creatieve talent. De winst ging naar Sixpack; het zestal leverde een knappe verkleed-act. Toetsenist Hans Roerdink zorgde nadien voor een sfeervolle dansavond.

Nieuwe buurtbewoners
Zaterdagmorgen zette een bonte stoet zich in beweging richting stopplaats bij de familie Oonk (‘bakker te Selle). Opvallend en positief was dat ook de vele nieuwe buurtbewoners zich hadden verenigd in Brinkheurne 2.0 en samen zorgden voor een prachtige wagen. De zege – en daarmee de Zinken Emmer – ging echter naar ‘Heksentoer’ van SKIK. De originaliteitsprijs was voor ‘Haute koe ture’. Eerste prijzen waren er bij de jeugd voor de kinderwagen ‘Feestbeesten’ en ‘de Nozems’ (jeugdemmer). Het leukst verklede kind was Rick Olthof. Ook burgemeester Joris Bengevoord en wethouder Inge Klein Gunnewiek waren present bij de terugkeer van de optocht.

Na een ‘hete’ middag met volksspelen en ander vertier werd het feest besloten met een drukbezocht koningsbal. Tot grote verrassing van koning Bertie Huiskamp kwam ‘zijn’ fanfare Crescendo een serenade brengen. De band Millennium liet vervolgens de Brinkheurnaren uit hun dak gaan.

Winnaars spelen
Vrijdagmiddag, sjoelen: Wilna Damkot
Internet raadspel: Reini/Bertie Stemerdink
Vogelschieten: 50- Dennis Raterink; 50+ Rob Hillen; Dames Bianca te Beest; niet intekenaars Nico Luikenhuis, Dokter Koch-beker Rob Hillen
Sjoelen: Marijn Ros en Bert Roerdinkholder, kinderen Henrike ten Dolle
Spijkerspel: Bianca te Beest en Sander te Brummelstroete
Fladderschieten: Hennie ten Damme
Kaartschieten: Theo ten Dolle
Balletjesspel: Celine Hesselink
Bekerspel: Rodien Schutte
Klokraden: Anja Elferdink
Bierspel: Hilde Overbekking en Niels Hofstede
Spijkerbroekhangen: Bram Esendam
Knikkers raden: Luuk Assinck

Hennie en Ingrid ten Damme werden uitgeroepen tot ‘Feestkanjers’ van de Brinkheurne.

Shares
Share This